mr.owl wisely creatures

“A wise old owl sat on an oak; The more he saw the less he spoke; The less he spoke the more he heard; Why aren’t we like that wise old bird?”

thanks zack for the order.

for any enquiries, do contact me
M O H D N A M I Z A M M U D A
+012 922 7754 minamisensei@gmail.com
Advertisements

felt jgn merajuk

assalamualaikum semua…
harap semua sihat2 belaka hendaknyer yer…tajuk tak leh blah kan.. saya tahu itu di pikiran kamu (kalau tak sila maapkan patik okeh)..hahah. bukan apa lama sangat dah rasanyer tak jahit felt nie jadik hp strap ker, pencil cas eker….bukannya apa lagik..saya kan baru jer pas merantau dari kuala terengganu ke kota metropolitan nie kan. so felt2 semua kat ganu lah..blom angkat..so di sebabkan gian dah kan…so beli lah jugak..seb baik lah dealer terbesar felt malaysia nie MSCRAFT SHOPPE..tu sekangkang kera dengan saya so senang lah sket (bru tahu neh duk dekat nagn saya)..hehehheheheh. so ape rlagik borong. hehehhe.. ko di sebabkan felt dah beli so felt order leh lah di ambik. but now tutup buat sementara waktu..heheh nak pindah umah (again)…more comfort place so mestilah pack barang-barang kan..so stop kejap.. ade rlah due tiga list order felt nie. so sementara waktu tu sila lah menjamu mata dengan hasil yang tak seberapa ini.
this hp strap actually order by one of my junior together with owl and mr smurf phon estrap. tapi owl and mr smurf lom siap lagik….hehehhe

zoom sket


others order
two domokun
one ladybird pouch
one lady bird pencil case
one camera hp strap

for any enquiries, do contact me

M O H D N A M I Z A M M U D A

+012 922 7754 minamisensei@gmail.com

semakin mekar…..

Tajuk pos sangatlah tidak boleh bla rite..hahha..peduli apa aku..blog gua…hahaha…gelak lagi dan lagi

seharum bunga yang menggoda,
sekadar dipandang usah dipuja,
kau pasti tak percaya,
bunga ku bukan untuk mu sayang….

hahahha…lagu takder kaitan langsung kan…
oklah straigh to the point bunga2 kekwa mekar lagik yer ditamn miezcraft shoppe. lately nie hanya craft kaitan sahajalah yang boleh kamu lihat di sini..atau nama scientificnya, CROCHET works….so tgok n tatapi lah sampai muntah okeh..hehhehe…..

okeh alhamdullilah setelah penlancaran product bru aku iaitu KEKWA..alhamdullilah order masuk for this product. but for this time u all cant request for its warnerlah..sbb bukan semer kaler dalam dunia ini di aplikasi ke atas yarn atau benang bulu kambing di malaysia, atau lebih di kenali melalui brand NONA….minlon wa dah tk guna..coz sedikit berbulu ok…so harap maklum…so kaler adalah limited…tunggul miezcraft invent others colour satu persatu atau dgna kata kunci..keep WATCHING…ya….hehhehehe…so let seee….setakat ini punya kaler…..

kekWa Corsage
SNOW
back: pin + aligator clip
size approximately: 9cm +/-
price: rm25(excluding postage)

order by
1. kak rini elyana
2. kak asma
3. ezatul arni

kekWa Corsage
PASSION
back: pin + aligator clip
size approximately: 9cm +/-
price: rm25(excluding postage)

masih belom ader sesapa punya ya si sirap bandung ini

kekWa Corsage
CHARCOAL
back: pin + aligator clip
size approximately: 9cm +/-
price: rm25(excluding postage)

order by kak siswati

okey seterusnya…saya telah menggembangkan product line for this kekwa…which is kekwaV2.O iaitu KEKWAstrap…..

kekWa Strap
DESIRE
back: pin + aligator clip
size approximately: 9cm +/-
price: rm13 (excluding postage)

first KEKWAstrap….order by kak Siswati Sidik.bekas pelanggan craft saya…ingat princess n otomen bunya keychain dan hp case butterfly merah tue…dialah..orng sama..thanks kak

for any enquiries, do contact me

M O H D N A M I Z A M M U D A

+012 922 7754 minamisensei@gmail.com

CUTE Hp Charm

hi all…its along time not post about my craft…almost about three weeks from the previous post..miss me ya?..hahhaa….anyway this time is order from cik PutPut..from my face book friend list..thanks cik PutPut..she wants 8 Hp strap made from PVC. so this is my second attempt made craft from PVC material. Satisfied with the end product….i Hope she likes them tooo…anyway enjoy the pics...









thnks again CikPutPut

from Cik Putput
okey2..suke sgt..2great job..
pasti next time kalo ada rezeki put akan orderlg 🙂

thnks puteri…

for any enquiries, do contact me

M O H D N A M I Z A M M U D A

+012 922 7754 minamisensei@gmail.com

THE GIFT OF A FRIEND

” The World Comes To Life
and Everything’s bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You’ll Open Your Heart and
Believe in
The Gift of a Friend “





all 5 loves are order by nuratiqah for her special friend..
the love represent how she love her friends..
hope she and her friends like this frinship chram

its a trial for me to combine the crochet flower as an emblishment for the felt
feel good with the outcome…
what do you guys think?

for any enquiries, do contact me

M O H D N A M I Z A M M U D A

+012 922 7754minamisensei@gmail.com

MACAM2


order from aini n her sister….
thnks aini n sorik tiha for the delay…

hp strap kucing jantan dan betina..couple kot
order from ain..wakilkan kawan die kot

moo and pink sakura order from atiqah

for any enquiries, do contact me

M O H D N A M I Z A M M U DA

+012 922 7754minamisensei@gmail.com

feltcrochet……

salam ramadhan sebagai pembuka bicara….heheh…yea—yea dah nak raya tak lama dah beberapa hari sahaja lagikn..so semer dah beli bju raya ker… mestidah kan…siap dah bergosok pon ader neh…so tampa membuang masa saya persembahkan new craft from miezcraft shoppe. k here we go

1st;jersey anokberanok: oder by dayah my coursmate…she has a big family and ade team bolah sendrik tau. name team die CUCUSEH..sempena cucu kepada seh..seh tu maybe nama atu die orang in shortform kot..hehehhe. ni tru orignal baju. nak state kan clearly disini..saya memang fail bab2 jahit nama ke aper ker gune benang..bengkang bengkok…jadinyer huhuhu
front view
back view


2nd; super best friend: okeh yang ni plak diorder oleh Ummi Nadirah kamaluddin atau pun biase kami panggil umi jer kat emaresem dulu. so die der lah duk chit chat ngan aku so bincang punyer bincang.. dia nak uat something untuk besties die. so die explain la bla bla..banyak songeh pon ader minah nie..hahaha..tapi atkper aku suke..bnayak idea…demand takper sbb korung kan byor..tapi jgn demand menda pelik2..hahahha mana aku leh buat aku baut lar kan. so as the result keluarlah super umi and super andy. glad she like it….
3rd:meoawth and bolla: order by farah sibling, the ball is belong to farah atiqah atau lebih dikenali dengan nama iqa..nak bg seseorang katernyer..n der nama tuan empunya hpstarp nie kat belakang ball tu. k then meaowth brooch is order by farah syahirah atau cia for her sisiter farah hamizah. so hope she like it

4th: domokun vs flower:..nielah yang aku dapat order subuh2 hari tue….hahha awal kot si farha jalila ni order. hhehehe…..so die nak order something untuk akak2 nyer yang di obersea…so yang domokun tu dia pilih n the die suh aku buatkan aper2 ajer asalkan menarik . so aku crate new flower design with beads. Glad she like it…..thanks farha


but not least te above flower nie aku bru jer pas buat..cadangnyer nak baut brooch using my own design…still in progress so wait yer. owh ya..bunge ini juga akan diguankan untuk design hair clip anak kak juenisara. but of course akan ader variation…so the design tak akan look

p/s:similar…anyone ader idea nak bg nama aper?

huhuhu…dah siap satu lagi pos..hehhe

for any enquiries, do contact me

M O H D N A M I Z A M M U DA

+012 922 7754minamisensei@gmail.com